Hírek

Az RC. Győr - RÁBA hírei

<< vissza a hírekhez

Átadtuk a lámpást

2010-09-20 12:13:14

A Rotary Klubok alapításának egyik jellegzetessége, hogy az utolsóként alapított klub az aktuális régióban (disktrict) kap egy lámpást. A lámpás "segít" a klubnak a kezdeti nehézségek leküzdésében, mutatja a jó irányt és fényt biztosít hogy az úton eltaláljanak.

A klub a lámpást a jókívánságaikkal és tapasztalásukkal együtt átadják a soron következő alapított klub számára, hogy ott is kifejthesse jótékony hatását. Klubunknál közel egy évig volt a lámpás. 2006. június 6-án kaptuk meg és 2010. június 19-én adtuk tovább a Rotary Club Szolnok - Tisza klub vezetőinek, hogy ezentúl az ő munkájukat segítse.

RC_Szolnok_TiszaAz RC Szolnok - Tisza egy soknemzetiségű klub. Ezzel egyedülálló a magyarországi Rotary Klubok között. 7 nemzetből származó emberek alkotják. A klubalapítást elhatározók megkeresték a környéken működő nemzetközi vállalkozások vezető embereit és felkínálták nekik egy alakuló Rotary Klubban való részvétel lehetőségét. Elérték azt az állapotot, hogy a klubülések angol nyelven zajlanak, mert annyi lett a külföldi klubtag, hogy ez így lett az egyszerűbb. A klubban megtalálható svájci, német, francia, spanyol, kanadai, olasz, angol nemzetiségű tag!

Maga az alakuló ünnepség is kétnyelvű volt.

Charter_Szolnok_1

A klub alapítóinak motivációja nagyon hasonlít a mi klubunk tagjainak motivációjára. Ők sem csak a közértelembe elesettnek számító honfitársainkon szeretnének segíteni, hanem minden hátrányos helyzetűn. Így a két klub nemcsak egy családhoz tartozik (rotaristák), hanem azonos értékrendek mentén végzik tevékenységüket.

Speciális iskola udvarfelújítása

Adventi Jótékonysági Forralt bor Osztás

"Gyermekek a gyermekekért Gálaműsor"

Jótékonysági licitálás

Bejelentkezés

Regisztráció

Kapcsolat

R.C. Győr RÁBA
9025 Győr,
Töltésszer u. 18

info@rc-raba.hu

www.rc-raba.hu