Hírek

Az RC. Győr - RÁBA hírei

<< vissza a hírekhez

"Gyermekek a gyermekekért Gálaműsor"

2012-12-11 21:57:52

A Rotary Club Győr Rába 2012-ben is igyekszik megfelelni jelmondatuk üzenetének: Egyesült erővel – Viribus Unitis

 

\"Mesemondo\"

A klub megalakulása óta figyelmet fordít arra, hogy elsősorban a helyi problémák megoldásában vállaljon aktív szerepet. Lehetőségeinket kihasználva a környezetünkben keressük meg azokat a személyeket, csoportokat, akiknek sorsán könnyíteni tudunk, vagy olyan lehetőségekhez juttatjuk, amelyek sokat segítenek a tehetségük kibontakoztatásában.

A Gyermekek a gyermekekért projekt is ebbe a sorba illeszkedő jótékonysági rendezvény. Az ötlet már korábban megfogalmazódott és egyszer már volt is ilyen rendezvény a Rotary Club Győrújbarát szervezésében, Téringer Zoltán a klub elnökeként az éves programja részeként szervezte négy évvel ezelőtt. A mostani rendezvényt a Rotary Club Győr-Rába a győrújbaráti klubbal egyeztetve önállóan szervezte.

\"Udvar\"

A rendezvény gondolata több szempontból is megfelel a rotary célkitűzéseinek. A fellépés megszervezésével lehetőséget biztosítottunk tehetséges diákok szereplésére, bemutatkozására, felhívtuk a diákok figyelmét a jótékonysági rendezvények fontosságára, egymás segítésének emberi kötelességére. A másik oldalról a rendezvény bevételéből gyermekek életkörülményeit tudjuk javítani. Ezt a célt követve gondoltunk a Speciális Szakiskola diákjainak támogatására.

Aki már látta őket tanulni, szerepelni, feladatokat végrehajtani, örülni és sírni, nem hiszem, hogy kétségbe vonná választásunkat.

Az iskola vezetésével beszélgetve kérésként az iskola udvarának felújítása fogalmazódott meg támogatandó célként. Az udvarról egy képet is mellékelünk, mert így érzékelhető igazán, hogy ez a segítség nem egy diák hétköznapjait teszi szebbé, hanem egy egész iskoláét. Az udvar egy részét el kellett keríteni, mert a burkolat hiányzik és balesetveszélyes. Jól tudjuk, hogy az iskola épületében az udvarnak, a szabad mozgás lehetőségének a nevelés és az egészség megőrzése szempontjából is nagy jelentősége van.

\"Nagy

\"Zene1\" \"Zene2\" \"Zene3\"

A Gálaműsort Győrben 2012. november 10.-én a Bartók Béla Megyei Művelődési központ-ban telt házas részvétellel rendeztük meg. A Gálát Győr város civil szervezetekért felelős alpolgármestere Simon Róbert Balázs nyitotta meg és nem kis meglepetést és egyben örö-met szerezve, előzetes egyeztetés nélkül, saját kerete terhére felajánlotta az egyik legmagasabb fokozatú támogatását a rendezvénynek.

Fellépőket adott a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, a Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium és természetesen a Speciális Szakiskola is.

\"Nagybalu\"Elfogadta meghívásunkat szereplésre Nagy Balázs színművész, a Győri Nemzeti Színház művésze és elvállalta a gálaműsor művészeti rendezését Fekete Miklós, aki a Győri Nemzeti Színház koreográfusa. Köszönjük a Gálaműsor fellépőinek és a szereplők felkészítőinek a jótékony célt támogató ingyenes szereplést, felkészítést.

Természetesen ez a rendezvény sem jöhetett volna létre, ha a klubtagok nem találnak olyan támogatókat akik anyagilag is a projekt mellé állnak. Ők a teljesség igénye nélkül: Lajos-Trade Kft., Wolf Orvosi Műszer Kft., Patent Csoport, GIMEX-Hidraulika Kft. Vatam Hungária Kft., Internorm Ablak Kft., Európai Borlovagrend Győri Legátusa, Tadak Nett Kft., Kosár Tibor és nem utolsó sorban a sok belépőjegyet vásárolt szülő és néző. Rendezvényünkkel szeretnénk hagyományt teremteni és jövőre hasonló időpontban megrendezni.

Győr,2012. november 29.

Rc Győr-Rába
klub titkár
Kottán Péter

Speciális iskola udvarfelújítása

Adventi Jótékonysági Forralt bor Osztás

"Gyermekek a gyermekekért Gálaműsor"

Jótékonysági licitálás

Bejelentkezés

Regisztráció

Kapcsolat

R.C. Győr RÁBA
9025 Győr,
Töltésszer u. 18

info@rc-raba.hu

www.rc-raba.hu