Hírek

Az RC. Győr - RÁBA hírei

<< vissza a hírekhez

Kantharosz Gála

2010-03-27 22:14:51

Páratlan jótékonysági összefogás jött létre Győrben, amely egy rendezvényben kelt életre a Richter Teremben 2010. március 4-én este 7 órától. Az esten értékes borokat árvereznek el, amely aukció teljes bevételét gyermekekkel foglalkozó, győri alapítványok kapják. A gála fővédnöke Borkai Zsolt.

KantharoszA Győri Filharmonikus Zenekar, és a 7 győri civil szervezet (az Európai Borlovagrend, az Arrabona Lions Club, az Első Győri Lions Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, a Rotary Club Győrújbarát, valamint ez Első Győri Kiwanis Klub) egyesítette erejét. A szervezetek egy Gálával nyújtottak segítő kezet 2010. március 4-én a Gézengúz Alapítvány győri tagozatának, a Szt. Cirill és Method Alapítványnak, valamint a Petz Aladár Megyei Oktatókórház koraszülött osztályának. A Kantharosz Civil Összefogás Gálához a fenti szervezetek mellett a Városi Művészeti Múzeum is támogatta a programot képzőművészeti alkotásokkal, valamint számos neves pincészet is csatlakozott.

A gálán értékes borokat, valamint egy nagyon ritka pálinkát árvereztek el. Az ebből befolyt tiszta bevételt osztják el az alapítványok között. A Város is hozzájárul a rendezvényhez. A licitálók Győr ajándékcsomagját kapták, amely tartalmazott: egy üveg Kantharosz bort, és a Győri Filharmonikus Zenekar koncert DvD-jét. A legtöbbet licitáló pedig hazavihette azt az egypédányos könyvet, amelyet Szabadvári Attila Imre, győri grafikus készített, és érdekessége, hogy a gerincébe egy borospoharat épített. A Gála után a rendezők borkostolóval kedveskedtek a vendégeknek.

Kereskedelmi forgalomban nem kapható borokat ajánlott fel a Gála jótékonysági árverésére Tokajból Rozsnyai Géza, Egerből Sike Tamás, Sopronból Jandl Kálmán, Pannonhalmáról az Apátsági Pincészet, Neszmélyről az év pincészetéből Szőllősi Mihány és Villányból Polgár Zoltán. Csatlakozott a kezdeményezéshez a Pannonhalmi Pálinkárium, amely egy 1959-es évjáratú pálinkát bocsát árverésre.
Az est zenei részéért a Győri Filharmonikus Zenekar volt felelős, akik a különféle borokhoz illő zenedarabokat választottak. Ezen felül a Városi Művészeti Múzeum a Gálával egyidőben nyitotta kamara tárlatát a Richter Terem emeleti kiállító termében. Itt két héten keresztül a fiatal győri grafikusművészek alkotásai voltak megtekinthetők.

Kantharosz átadásAz est bevételeiből, a költségek levonása után 3 millió forintot adhattak át 2010. március 22-én a szervezők:

  • a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház koraszülöttosztályának vásárolt berendezést dr. Alexy Miklós főorvos vette át,
  • a Szent Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona 1 millió 400 ezer forintot,
  • a Gézengúz Alapítvány 1 millió forintot fordíthat majd a gyermekek javára.

Mind az adományokat szervezők, mind az adományokat összeadók és mind az adományozottak elégedetten emlékeznek a rendezvényre.

Speciális iskola udvarfelújítása

Adventi Jótékonysági Forralt bor Osztás

"Gyermekek a gyermekekért Gálaműsor"

Jótékonysági licitálás

Bejelentkezés

Regisztráció

Kapcsolat

R.C. Győr RÁBA
9025 Győr,
Töltésszer u. 18

info@rc-raba.hu

www.rc-raba.hu