Hírek

Az RC. Győr - RÁBA hírei

<< vissza a hírekhez

Gyermekrajzokkal segítség Bőnynek

2010-10-11 09:00:56

A Rotary Club Győrt - RÁBA tagjai úgy döntöttek, hogy a Győrtől 15 km-re fekvő Bőny község árvíz sújtotta rászorulóit megsegítik. Viszont a segítség sokkal nagyobb lehet és egyben értékesebb lesz, ha ebbe bevonják a helyieket is. A gyermekek rajzkészségét kihasználva gondolták megsokszorozni az adományozó kedvet. A gyermekek rajzait megismertetve a Győriekkel egy on-line árverést indítanak az adományok felfokozása érdekében. A befolyt adományokból a község vezetői által összeállított és rangsorolt anyagok és eszközök lesznek megvásárolva és átadva a rászorulóknak.

A gondolatot tettek követték és 2010. szeptemberében felkeresték Bőny polgármesterét és a helyi általános iskola igazgatóját gondolatukkal. A helyi vezetők támogatták a kezdeményezést.

A Szent István Király általános iskolában 39 rajz készült 30 gyermek "tollából". A rajzokat a gyermekektől 2010. október 8-án vették át a klub képviselői.

Bony_gyerekek

A klub képviselői a gyermekek fáradozását jutalomcsomagokkal hálálták meg. A FERRERO ajándékaként édességeket, Lelkes László szlovákiai vállalkozó felajánlásában pedig PI (gyógy) ivóvizet adtak a rajzversenyen elindult diákoknak.

Csoki_osztás

A rajzok átvételekor az iskolaigazgató méltatta a kezdeményezést, illetve megmagyarázta a gyermekeknek, hogy a jótékonyságot nem egy elszigetelt tevékenységként kell értelmezni, hanem minél szélesebb kört tudnak ebbe belevonni, annál hatékonyabb lehet az. A gyermekek rajzaikkal is részévé váltak ennek a kezdeményezésnek.

Igazgató_beszél

A RC Győr - RÁBA tagjai hatalmas erőfeszítéseket tesznek, illetve minden kapcsolatukat megmozgatják, hogy a adományok mértéke akkora lehessen, amely látható mértékű segítségként jelentkezik majd a községéletében. Ezért a község vezetőivel közösen most azon fáradoznak, hogy konkrét kívánságlista és célzott rászorulói lista készüljön az adományos leghatékonyabb felhasználása érdekében.

A rajzokat 2010. október 15-től lehet megtekinteni Győr különböző pontjain: a Praktiker Barkácsáruházban, a MERTO Áruházban, a BauMax Áruházban, illetve a Győri Nemzeti Színházban.

Ezzel párhuzamosan a rajzok megtekinthetők az interneten a www.rc-raba.hu/galeria oldalon. Az on-line licit 2010. október 15-én indul!

Várjuk részvételüket a liciten, illetve felajánlásaikat!

Speciális iskola udvarfelújítása

Adventi Jótékonysági Forralt bor Osztás

"Gyermekek a gyermekekért Gálaműsor"

Jótékonysági licitálás

Bejelentkezés

Regisztráció

Kapcsolat

R.C. Győr RÁBA
9025 Győr,
Töltésszer u. 18

info@rc-raba.hu

www.rc-raba.hu