Hírek

Az RC. Győr - RÁBA hírei

<< vissza a hírekhez

RI Világelnöki látogatás Magyarországon

2010-03-29 15:58:08

Ötnapos látogatásra érkezett Magyarországra feleségével John Kenny, a Rotary International világelnöke 2010. március 24 és 28 között. A látogatásra egy kelet-Európai körút keretében került sor. Hozzánt Lettországból érkezett a világelnök és tőlünk Bulgáriába utazott.

RI_vilagelnok_4

Csütörtökön Észak Magyarországon (Eger - Miskolc), pénteken Nyugat-Magyarországon (Mosonmagyaróvár), szombaton és vasárnap pedig Budapesten ismerkedett a magyarországi Rotary Klubok tagjaival, programjaival és jótékonysági tevékenységeivel.

RI_vilagelnok_2

Pénteken Mosonmagyaróváron a Karolina Kórházban az RC Mosonmagyaróvár összefogásával létrehozott, a régióban egyedülálló fogyatékosok fogorvosi rendelőjét tekintette meg. A világelnök gratulált a helyi klub tevékenységéhez, amelyről  dr. Csóka Imre jelenlegi és dr. Budaházy György korábbi elnök számolt be részletesen (lásd a képen).

A mosonmagyaróvári találkozón a régió 9 Rotary Klubjának (RC Mosonmagyaróvár, RC Győr, RC Győr RÁBA, RC Győrújbarát, RC Komárom, RC Sopron, RC Sopron Pannónia, RC Szombathely, RC Veszprém) képviselői vettek részt, ahol lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

RI_vilagelnok_3 

John Kenny ezt követően az egyetemen a Rotaract helyi fiataljaival, majd a nyugat-magyarországi régió klubjainak képviselőivel beszélgetett.

RI Világelnöke_1

Dr. Csóka Imre Paul Harris-díjat vehetett át a világelnöktől és dr. Cseri Miklós magyarországi kormányzótól.

Kevesen tudják, hogy a mindenkori Rotary Világelnök az ENSZ-ben államfőket megillető szavazati jogokkal rendelkezik. Így nem közömbös, hogy egy ilyen fontos ember a látogatás során hazánkat is útba ejtette! Budapesten találkozott az országunk miniszterelnökével is, aki méltatta a Rotarista társadalom segítőkészségét. Továbbá azt is, hogy ez a Rotary mozgalom 50 éves kihagyás után hazánkban is egyre nagyobb teret hódít és egyre nagyobb súlyal mutatkozik meg a segítséget nyújtó szervezetek között.

RI_Vilagelnok_5

Az RC Győr - RÁBA-t tagjai képviselték akik bemutatták az ország lefiatalabb Rotary Klubjában működő klubéletet, ismertették a klub tagjainak elhivatottságát, valamint röviden összefoglalták az elmúlt időszakban megvalósított sikeres jótékonysági projekteket.

Speciális iskola udvarfelújítása

Adventi Jótékonysági Forralt bor Osztás

"Gyermekek a gyermekekért Gálaműsor"

Jótékonysági licitálás

Bejelentkezés

Regisztráció

Kapcsolat

R.C. Győr RÁBA
9025 Győr,
Töltésszer u. 18

info@rc-raba.hu

www.rc-raba.hu